Забава

Ноќта на Јуриј – Светска вселенска забава

04.04.2009

Дојдете заедно да го прославиме едно од најголемите достигнувања на човештвото – првиот човек во Вселената.

Ноќта на Јуриј e светска иницијатива за прослава на 12.04.1961, полетувањето на Јуриј Гагарин во Вселената. На тој ден пред 58 години станавме раса која успеа да ја напушти матичната планета.

По тој повод, на 6 континенти, во периодот од 04 до 12 април, ќе се одржат над 170 вселенски забави. Скопско астрономско друштво се приклучува кој глобалната забава со својата:


Ноќта на Јуриј
Светска вселенска забава (кликни за поголема)

Светска вселенска забава
12.04.2009, 20:30
Арт Кафе Мала Станица, Скопје, Планета Земја
Влез слободен
 
За забавата подготвивме целосно мултимедијално уживање со вселенска музика
  • M.J. Jarre
  • SF филмска музика
  • Mike Oldfield
  • Kraftwerk
  • Air
  • Vangelis
  • класична музика
  • музика од различни краеви од планетата Земја
  • и многу многу други

Сето тоа проследено со фотографии и анимации со убавините на Вселената и Земјата.

Во 21:00 ќе има 5 минутна презентација за Јуриј Гагарин и Восток 1.

Дојдете заедно да ја славиме Вселената!

DJ Hu-man

Овој запис е прочитан 1799 пати

Пребарај

Се вчитува...

Актуелно од САД

Фотографија на денот

денес

Lyrids in Southern Skies Lyrids in Southern Skies


вчера

Arp 81: 100 Million Years Later Arp 81: 100 Million Years Later


завчера

It is bigger than a bread box. It is bigger than a bread box.


Фази на Месечина

Сончева активност

Интересно

Заради чудниот однос на Меркурoвиот ден и година, кога астронаут би стоел на Меркур, за него времето помеѓу две изгрејсонца би било 176 земјени денови.

САД преку социјалните мрежи

Македонски Star Trek фан клуб
Astronomski Magazin (на Спрски јазик)
Copyright © Скопско астрономско друштво | Изработено од Medium3